Ideal – Fullkomlig, perfekt, fulländad, ouppnåelig, favorit, ledstjärna, förebild… Ja de positiva synonymerna till ”ideal” är många och en Idealcykel är ofta också det fulländade och perfekta valet för dig som cyklist. En bra cykel och inte vilken cykel som helst.

Ideal är en cykel med höga ambitioner och stolta traditioner. Firma Nikos Maniatopoulos S.A bygger dem med fokus på kvalitet och säkerhet men också på pris, estetik och funktionalitet. Mycket cykel till en rimlig kostnad är ledordet. Bromsar, växelsystem och hjul av högsta klass och tillförlitlighet. Samtliga Idealcyklar är byggda i Grekland enligt svenska och europeiska säkerhetsstandarder.

Mer än 90 års erfarenhet
Ideal cyklar tillverkas i Grekland av familjeföretaget Nikos Maniatopoulos S.A. Företaget grundades redan 1926. Fabrik och kontor ligger i Patras drygt 20 mil väster om Aten. Cirka 120 anställda arbetar i huvudsak med tillverkning av cyklar och cykelhjul. Den årliga produktionen är ungefär 140 000 cyklar och drygt 200 000 cykelhjul.

Fabriken med en golvyta på 12 500 m2 ligger vackert belägen mellan bergen och havet vid kuststaden Patras drygt 20 mil väster om Aten.
Kunniga cykelbyggare
Hängivna och skickliga cykel byggare monterar cyklarna för hand.
Modern teknik

Mycket på cyklarna monteras för hand men man utnyttjar även modernast möjliga teknik för exempelvis tillverkning av hjul.

Hållbar lackering

Ideal cykelramar lackeras på samma sätt som bilindustrin lackerar bilar. En avancerad elektrostatisk våtlackering med giftfria färger ger oändliga möjligheter i färgnyans men också en garanti på oöverträffad hållbarhet och kvalitet.

Snart 25 år i Sverige

Det är snart 25 år sedan de första Idealcyklarna såldes i Sverige. Det började i Norrland, först i Umeå sedan Skellefteå, Luleå etc. Efter några år spred sig ryktet om de tillförlitliga Idealcyklarna och de började säljas allt längre söderut och i dag finns Ideal cyklar i hela Sverige. Kolla in din återförsäljare här> ÅTERFÖRSÄLJARE

Tack vare den höga kvaliteten och valet av komponenter har cyklarna visat sig fungera utmärkt även i vårt klimat. Vi har idag mängder av nöjda svenska Idealcyklister, så kallade ”Idealister”…Ett flertal av dagens Idealcyklar är speciellt gjorda för våra unika svenska förhållanden, tycke och smak.

Ideal cyklar säljs och distribueras av Cytech AB i småländska Bankeryd varifrån vi snabbt når alla våra duktiga Ideal återförsäljare.

Trygghet

För samtliga Ideal cyklar ingår ett Solid Trygghetspaket med Stöldskyddsregistrering samt Självriskeliminering från Solid Försäkringar.
Läs mer här

VARSÅGOD!

Du får ett kostnadsfritt Trygghetspaket från Solid när du köper en ny Idealcykel.

Trygghetspaket hjälper dig om oturen är framme och din cykel blir stulen eller om du blir av med dina nycklar.

Du får en dekal som visar att din cykel är stöldskyddsregistrerad samt en nyckelbricka som ökar chansen att få tillbaka dina nycklar.

Du får även en självriskeliminering vilket innebär att Solid betalar självrisken i din hemförsäkring vid stöld av cykeln.

ENKELT ATT FÖRLÄNGA

Trygghetspaketet ingår under en viss tid, därefter kan du förlänga de olika momenten i trygghetspaketet till ett förmånligt pris. Solid Försäkringar som är försäkringsgivare kommer att skicka ett förlängningserbjudande till dig i god tid innan de löper ut.

SOLID BETALAR DIN SJÄLVRISK

Självriskelimineringen ingår i 3 månader och betalar din självrisk i hemförsäkringen med upp till 5 000 kr om din Idealcykel blir stulen. Du hämtar ut en ny hos din cykelhandlare.

DIN CYKEL ÄR STÖLDSKYDDSREGISTRERAD

Genom dekalen som sätts på ramen på din cykel är den stöldskyddsregistrerad i 3 månader. Detta register har även Polisen tillgång till, vilket innebär att om din cykel blir stulen och inlämnad till Polisen så har de möjlighet att kontakta dig. Även cykelns ramnummer är registrerat vilket gör att vi kan spåra cykeln till dig även om tjuven har plockat bort stöldskyddsdekalen.

SMART NYCKELBRICKA
Du får en nyckelbricka med ett unikt ID-nummer kopplat till dig som gör det lättare att få tillbaka dina nycklar om du tappar bort dem. Den som hittar dina nycklar lämnar dessa i närmaste postlåda. Nyckelbricksförsäkringen ingår i 6 månader.

OM OTUREN ÄR FRAMME GÖR SOLID DET ENKELT FÖR DIG

Har du otur och din cykel eller dina nycklar blir stulna så hjälper Solid dig snabbt och enkelt. Ring bara ett samtal 0771-82 82 82

VID STÖLD AV CYKEL

Solid skickar din anmälan till Polisen och hjälper dig även om du behöver kontakta ditt hemförsäkringsbolag. Ta med din rekvisition från hemförsäkringsbolaget till din cykelhandlare och hämta ut en ny Idealcykel. Skicka in kopia på polisanmälan, rekvisition och kvitto till Solid så betalar de din självrisk med upp till 5 000 kr.

VID FÖRLUST AV NYCKLARNA
Kontakta Solids hjälpcenter på telefon 0771-82 82 82

Konsumentköplagen/garanti

Ideal tillämpar Konsumentköplagen vilket innebär att du som kund alltid har rätt att reklamera en vara inom tre år efter köpet. Ett reklamerat fel inom sex månader anses vara ett fel som redan fanns när produkten såldes om inte säljaren kan bevisa annat. Är produkten köpt för mer än sex månader sedan är det däremot du som köpare som måste bevisa att felet fanns från början.

Garanti är något som är frivilligt för säljaren. Fråga gärna din återförsäljare om de lämnar garanti.